V 48 urah prijeli 80 ilegalcev, v akciji spet Turki

Tako se je v preteklih dneh velika skupina migrantov v BiH premikala proti hrvaški meji. (vir: FB)

S policijskih uprav poročajo o 80 prijetih tujcev, ki so v zadnjih 48 urah nezakonito prestopili državno mejo. Tokrat so jih največ, 45, prijeli na koprskem območju, s 25 prijetimi sledi novomeška policijska uprava, 10 so jih prijeli še policisti, ki delujejo v okviru ljubljanske policijske uprave.

Ponovno je zaznan povečan nezakonit vstop turških državljanov.

PU Novo mesto: Prijeli 25 ilegalcev

V sredo so jih prijeli na območju krajev Špeharji, Sinji  vrh, Gorica (občina Črnomelj), Rožni Dol (občina Semič), Podgračeno (Jesenice na Dolenjskem) in Ribnica (občina Brežice). Včeraj pa so jih prijeli v Sinjem Vrhu, Miličih (oboje Črnomelj) in Novem mestu.

Prijeti so se izrekli za državljane Sirije (5), Bangladeša (9), Alžirije (4), Maroka (3),  Eritreje (1), Pakistana (1),  Mjanmara (1),  Iraka (3)  in  Kosova (1). Na PU Novo mesto so zapisali, da postopki s prijetimi še niso zaključeni, zato se ne ve, ali jih bodo vrnili ali odpeljali v azilni dom.

PU Ljubljana: Prijeli 10 ilegalcev

V sredo so v Dolgi vasi (Kočevje) prijeli 6 Pakistancev, v Ljubljani so prijeli 4, izrekli so se za Maročane in Alžirce. Štirje so zaprosili za azil, ostale bodo vrnili tujim varnostnim organom.

PU Koper: Prijeli 45 ilegalcev

Največ so jih prijeli na območju Kopra in v dolini Dragonje, v Ilirski Bistrici pa so prijeli 17 ilegalcev. Med prijetimi je bilo 17 Turkov, 14 Afganistancev, 6 Sirijcev, 4 Alžirci ter po en Iračan, Bosanec, Albanec in Ukrajinec, ki ga obravnavajo tudi zaradi suma storitve pomoči prehoda meje. Šest od prijetih jih je zaprosilo za azil,

Kot zanimivost dodajmo, da je danes ponoči ob 3.30 na mejni prehod Jelšane prišlo 8 Turkov. Vse osebe so se identificirale s ponarejenimi diplomatskimi potnimi listi Turčije. V ponaredkih imajo ponarejene švicarske žige. Nadalje so bili pri pregledu oseb in prtljage najdene še popolnoma ponarejene osebne izkaznice Turčije (vsi), popolnoma ponarejena vozniška dovoljenja Turčije (4x), ponarejene diplomatske izkaznice (3x) ter ponarejena bančna kartica. Policijski postopki so še v teku, so sporočili s PU Koper.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.

novo staro popularno
Templar

Samo tako naprej Šarec, Cerar, Poklukar, Židan uvozite čim več muslimanskih migrantov v Slovenijo, čim več. To je vaša politika podpisa Marakeške pogodbe. Uvoz nasilnih muslimanskih migrantov v Sloveniji in Evropo. Ne zavedate se kakšno nevarnost predstavljajo????? Posilstva, ubijanja, kraje, vdiranje v hiše, ugrabitev ljudi, to je njihova mentaliteta. V Stuttgartu je nasilni muslimanski migrant sredi belega dne z mačeto zaklal ničhudega slutečega NEMCA KRŠČANSKE VERE DO SMRTI?? KAM TO PELJE, V PROPAST EVROPE IN SLOVENIJE. TO SE BO KMALU DOGAJALO V SLOVENIJI, KER TRENUTNA VLADA ZAGOVARJA NASILNE MUSLIMANSKE MIGRACIJE IN NI SPOSOBNA ZAŠČITITI SLOVENSKE DRŽAVLJANE.

Jure

Tega policija ni sporočila. Kasneje je potrdila, ko so to razkrili domačini: Na Sviščaki aretirali nevarnega islamista, za katerim je bila razpisana mednarodna tiralica. Turka. Odpeljali so ga v pripor.
Bogve kolk podobnih je šlo neovirano dalje. Zato so morali Šarec and company sprejeti sklep, da Turki živijo v nevarni državi. Da jih lažje filajo dalje.