Izjava dneva: “Razstavo namerno sabotirala Slovenka, ko jo je v Bruselj nastavil LMŠ”

Sonja Kralj, po mnenju poznavalcev saboterka iz Bruslja (vir: družbena omrežja)

“Česar niso zapisali in česar ministrstvo ni povedalo pa je, da je razstavo namerno sabotirala Slovenka, ki jo je v Bruselj nastavil LMŠ, Sonja Kralj, ki jim je nalašč dajala napačne informacije. Da bi škodovala vladi, je nalašč škodovala Sloveniji in potem šla kot vir medijem.”

Tako je na družbenih omrežjih zapisal znani politični analitik Tomaž Štih, ki objavlja pod imenom Libertarec, kot je bil tudi naziv njegovega bloga.

Gre za najnovejšo afero, ko so v osrednjih medijih v teh dneh na veliko poročali o odločitvi ministrstva za kulturo, da v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije odpove razstavo slovenskih izbranih umetnikov v prostori Evropskega parlamenta.

Minister dr. Vasko Simoniti je za medije povedal, da je razstavo odpovedal, ker ni bil pravočasno seznanjen s pogoji za njeno postavitev, da se je organizacijski del vlekel več mesecev, izgubljal se je čas, stvari so se zapletale, obveščali so po kapljicah.

Analitik Tomaž Štih pa je zdaj razkril veliko vlogo Sonje Kralj, ki so jo v času Šarčeve vlade imenovali za svetovalko za kulturo in avdiovizualne zadeve pri Stalnem predstavništvu RS v EU.

Kraljeva je namerno sabotirala razstavo in slovenski javnosti dajala napačne informacije, očitno v sozvočju z nekaterimi, ki so bili najbolj glasni pri tem, med njimi tudi Tanja Fajon (SD). Slednja je bila podobno glasna tudi pri t. i. non paperju (zemljevidu, ki ne obstaja) o delitvi Balkana. Verodostojnost Fajonove je tako na psu.

In kdo je Sonja Kralj?

Nekdanja podpredsednica propadle LDS  in nekdanja žena Mitje Brvarja, nekdanjega direktorja ljubljanske Opere in nekdanjega predsednika Državnega sveta RS. Pred odhodom v tujino je bila t. i. visoka uradnica na ministrstvu za kulturo, v dobrih odnosih z nekdanjo ministrico Majdo Širca. Nato so jo Šarčevi nagradili z mestom v Bruslju.

M. D.