Izjava dneva: “Erjavec je največji nategun volivcev”

Karl Erjavec (vir: Nova24TV.si)

“Stranka DeSUS (Demokratična stranka upokojencev Slovenije) naj bi se zavzemala zlasti za pravice upokojencev. Toda ali to tudi drži? Nikakor ne. Njen predsednik je bil od leta 2005 Karl Erjavec. Če bi se resnično zavzemali za pravice upokojencev, bi bil Karl Erjavec v vseh vladah po letu 2004 minister za delo družino in socialne zadeve, kamor sodijo tudi upokojenci. Toda tega resorja se je v vseh teh letih izogibal kot hudič križa.

V vseh vladah je bil minister, ki mu pripadajo policijski varnostniki in službeno vozilo, z izjemo kratkega časa Pahorjeve vlade, ko je bil minister za okolje in prostor.

Karl Erjavec je bil torej čisto kukavičje jajce v stranki DeSUS, v bistvu jo je uporabljal za doseganje svojih osebnih ciljev. To se je pokazalo tudi v letih 2020 in 2021. V začetku leta 2020 je po volji predstavnikov DeSUS, na volilnem kongresu zapustil DeSUS in mesto prepustil Aleksandri Pivec. Politično se je menda upokojil, dejansko pa je bil s plačo priklenjen na državne jasli. V začetku tega leta pa se je zmagoslavno vrnil s čisto prevaro (prosto po pripovedovanju poslancev DeSUS).”

Tako je v prispevku z naslovom DESUS na razpotju na svojem blogu zapisal dr. Vinko Gorenak, nekdanji poslanec, nekdanji minister za notranje zadeve in državni sekretar.

Dr. Gorenak v prispevku navaja, da je DeSUS vsekakor slovenski politični fenomen, ki ga poznajo kot stanovsko politično stranko le v redkih državah Evrope. Opisuje tudi delo poslancev in navaja konkretne dosežke za upokojence v tretji Janševi vladi 2020-2021.

Več o tem lahko preberete tukaj

C. R.