To o cepljenju sporočajo iz Splošne bolnišnice Novo mesto

Primarij Milivoj Piletič (vir: Zajem zaslona)

V Splošni bolnišnici Novo mesto je danes hospitaliziranih 94 COVID bolnikov, od tega 17 na intenzivnem oddelku.

S cepljenjem so začeli pred dvema tednoma, 30. decembra 2020. Tako je do danes cepljenih in prebolelih okoli 45 odstotkov vseh zaposlenih v bolnišnici.

Prve odmerke cepiva so namenili zaposlenim, ki delajo z najtežjimi COVID bolniki, v nadaljevanju pa bodo zaposleni cepljeni po prioritetni listi glede na starost oz. ogroženost. Vsi, ki so bili cepljeni, se zaenkrat počutijo dobro in nimajo nobenih stranskih učinkov.

Med že cepljenimi je tudi strokovni direktor, primarij Milivoj Piletič, ki je prvi odmerek cepiva prejel pred tednom dni. Primarij po cepljenju nima nikakršnih stranskih učinkov in se počuti odlično.

Kot zdravnik apelira na vse ljudi, naj se poslužujejo virov, ki so kredibilni in naj ne podlegajo teoretikom zarote, ki so za svojih pet minut slave pripravljeni izreči marsikaj, velikokrat pa se posledic svojih dejanj niti ne zavedajo.

Kot družinski človek se je odločil za cepljenje tudi zato, ker si poleg svoje družine še posebej ne želi okužiti svoje 90-letne mame, katere zdravje je že tako ali tako krhko.

Pravi, da je spremljal strokovno literaturo in da nima nobenega razloga, da ne bi verjel znanosti, zato je brez pomisleka zavihal svoj rokav, cepivo pa označuje kot edino možnost za končanje epidemije in povratek v normalno življenje, kjer bomo lahko ponovno obiskovali koncerte, piknike, se usedli na kavo in videli obraze brez mask.

Še kratka tonska izjava:

M. D.