Nekdanji piarovec SD Jeretič razkril, kako so novinarji pred volitvami 2008 klicali na stranko in spraševali, kaj lahko naredijo, da zrušijo Janšo!

Mag. Sebastjan Jeretič (na sredini)

Prejšnji teden je svetovalec za politični marketing mag. Sebastjan Jeretič v oddaji Faktor na TV3 povedal nekaj zanimivega o “neodvisnosti” slovenskih medijev. Razkril je namreč, da ko je pred državnozborskimi volitvami kazalo, da bo prvak SDS zmagal volitve, so se vključili novinarji in pričeli spraševati člane volilnega štaba stranke SD, kaj lahko naredijo, da do tega ne pride.

Večina medijev je to zamolčala, saj ti od neuspele nezaupnice prodajajo zgodbo Politica, kako naj bi bil Janez Janša tisti, ki napada medije. 

Sebastjan Jeretič je v oddaji Faktor razkril, kako so novinarji klicali na stranko SD in iskali nasvete za rušenje Janeza Janše, ki so mu ankete kazale zmago na volitvah.

“V prvem mandatu Janeza Janše so bili novinarji najbolj veseli, ko se je dalo rušiti njegovo vlado. Ko so en teden pred volitvami 2008 ankete kazale, da bo Janša zmagal, so začeli zvoniti telefoni. Novinarji so klicali, kako lahko pomagajo, kaj lahko naredijo, da ga zrušijo zadnji teden. To so vseeno počeli na malo bolj zadržan način, kot to recimo počnejo danes,” je povedal Jeretič.

Spomnimo, da jim je takrat tudi uspelo, saj so Socialni demokrati z Borutom Pahorjem za las zmagali volitve in sestavili levo vlado z Zares, LDS in DeSUS.

Po besedah Jeretiča je stanje na medijskem področju v Sloveniji še danes povsem nesprejemljivo.

“To kar novinarji počnejo zadnje leto, je šlo čez vse meje.” Danes, ko po besedah Jeretiča pogledaš, kaj novinarji, ki se imajo za novinarje, pišejo na Twitterju, lahko vidiš, da je to popolnoma drugačna razsežnost.

“Oni bi radi igrali nogomet, samo ti ne smeš niti poizkusiti vzeti žoge. Če se približaš na meter ali pa se zadereš, je že favl,” je zatrdil kritično.

Izsek iz objave na Pozareportu.si:

Vir: (pozareport.si)

M. D.