Državna meja ni varovana: Prijeli 234 tujcev, kar 118 v kombijih in tovornjakih

Fotografija je simbolična (vir: kamenjar.com)

Slovenski policisti so ob koncu tedna prijeli 234 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tokrat so jih največ prijeli v dveh kombijih in tovornjaku, ki so vozili na kočevsko-ribniških cestah. V enem tovornjaku so jih našli 50, v dveh kombijih pa po 30 in 33. Še en tovorni avto so ustavili na koprskem območju, v njem je bilo 5 migrantov.

Vse to kaže, da slovenska južna meja res ni dobro varovana, saj so tujci pred vstopom v prevozna sredstva v Sloveniji neovirano prestopili državno mejo.

PU Novo mesto: Prijeli 25 migrantov in voznika

Policisti Policijske uprave Novo mesto so prijeli 14 nezakonitih migrantov. Prijeli so jih v Dalnjih Njivah, Sečjem selu, Dolenjem Suhorju pri Vinici (vse občina Črnomelj), na Gabru nad Semičem, na Bizeljskem in v Dobovi.

Na Bizeljskem so v nedeljo popoldne ustavili tudi osebni avtomobil srbskih registrskih oznak, v katerem je 35-letni Srb prevažal 8 Turkov. Vozniku so odvzeli prostost.

Na mejnih prehod Obrežje je v petek pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. V tovornem delu so našli 2 Iračana. V tovornem vlaku na prehodu Dobova pa so našli skritega Afganistanca. Vse tri so predali hrvaškim varnostnim organom. Za ostale prijete postopki še potekajo, so sporočili s PU Novo mesto.

Prijeti so se izrekli za državljane Turčije (13), Pakistana (3), Sirije (2), Iraka (2) Palestine, Egipta, Maroka, Rusije, Afganistana (po en).

PU Ljubljana: Prijeli 146 migrantov in 3 prevoznike

V petek in soboto so prijeli 110 migrantov, od tega 30 v Dolenji vasi pri Ribnici v kombiju in 50 v Ložinah pri Kočevju v tovornjaku. Preostalih 30 so prijeli v krajih Dolenja vas, Gornje Ložine, Pirče, Grgelj, Dolga vas pri Kočevju, Kočevje, Bločice in Ljubljana.

V nedeljo so dodatno prijeli še 36 migrantov.

V nedeljo so jih prijeli v Mrtvicah, Rajndolu, Petrinah in Ljubljani. V Mrtvicah so  v nedeljo popoldne prijeli kar 33 Pakistancev, ko so ustavili kombi slovenskih registrskih oznak. Vozil ga je srbski državljan ki so mu odvzeli prostost.

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana, Sudana, Sirije, Maroka, Eritreje, Alžirije, Francoske Gvineje, Irana, Bangladeša, Indije in Afganistana.

PU Koper: Prijeli 58 migrantov in 2 prevoznika

Prijeli so 58 migrantov, od tega 30 na območju Ilirske Bistrice, 17 na območju Kopra, 6 Pirana in 5 Kozine.

Pri tem so v petek ob 12.30 pri Kozini ustavili tovorni avto, ki ga je vozil 61-letnik iz okolice Ljubljane. V njem so našli 4 Afganistance in Pakistanca.

V nedeljo popoldan pa so policisti v Jablanici ustavili osebni avto,  ki ga je vozil državljan Romunije z urejenim statusom prebivanja v Sloveniji. V vozilu so bili 4 Iranci. Za oba voznika bodo podali kazenski ovadbi.

Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana (17), Irana (9), Sirije (9), Iraka (8), Turčije (4), Bangladeša (4), Albanije (3) in Pakistana, Tunizije, Maroka in Kosova (po en).

PU Murska Sobota: Prijeli 5 migrantov

V petek so jih prijeli na območju Ljutomera.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ob koncu tedna ne poročajo.

C. R.