Več vlomov in tatvin

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih in tatvinah, ki so se v preteklih dneh zgodili na Dolenjskem in delno tudi v Beli krajini.

V Drganjih selih v občini Straža je med 17. in 25. oktobrom nekdo vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za 500 evrov škode.

V kraju Golobinjek pri Mirni Peči je med 20. in 25. oktobrom neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil motorno žago.

Na parkirnem prostoru gostinskega lokala v okolici Novega mesta je v noči na 25. oktober nekdo vlomil v tri osebne avtomobile. V vseh je našel in odtujil denar ter lastnike oškodoval za okoli 5000 evrov.

V Herinji vasi pri Otočcu je med 26. in 27. oktobrom nekdo skozi vrata terase vlomil v
stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in zlat nakit in lastnike oškodoval za 2000 evrov.

Na Topliški cesti v Novem mestu je med 25. in 27. oktobrom nekdo skozi vrata vlomil  v poslovne prostore podjetja. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za 1000 evrov škode.

V noči na 25. oktober je na Šegovi ulici v Novem mestu neznanec vlomil v kombinirano vozilo in odtujil električno ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 3500 evrov.

V Črnomlju je  med  26. in  27. oktober neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 50 evrov škode.

Poročajo tudi, da je v petek, 25. oktobra, nekdo v okolici Golobinjeka požgal lovsko prežo in lovsko društvo oškodoval za 500 evrov.

C. R.