Danes odmeva: Neverjeten luksuz Alenke Bratušek

Alenka Bratušek, v zdajšnji koaliciji jo je posvojil Robert Golob. (vir: arhiv)

Leta 2014 so mediji poročali o torbici znamke Chanel, vredni 1100 evrov, in ročni uri Cartier, vredni od 4200 evrov dalje. Zdaj poročajo o torbici, vredni do 20.000 evrov. Gre za luksuz Alenke Bratušek, predsednice istoimenske stranke SAB in zdajšnje ministrica za infrastrukturo.

Danes odmeva: V oddaji Faktor na TV3 so sinoči razkrili podatek o novi torbici Alenke Bratušek, ki stane “tja do 20.000 evrov!”

Alenka Bratušek se javno oklicuje za veliko borko za upokojence in njihove višje pokojnine. Njena nova torbica znamke Louis Vuitton pa stane med 4.400 in 20.000 evrov, so danes zapisali na portalu pozareport.si (vir)

20.000 evrov pa je vrednost okoli 24 povprečnih neto plač in 36 povprečnih mesečnih pokojnin. Bratuškova mesečno kot ministrica sicer prejema okoli 2500 evrov neto plače, kar je sicer precej, ne pa toliko, da bi si lahko tako mimogrede in ob vseh drugih stroških privoščila torbico za 20 tisoč evrov.

Alenka Bratušek je z luksuzom postregla že v prejšnjih letih, spomnimo na torbico in dragoceno uro v letu 2014, pa tudi z dragimi čevlji z živalskim potiskom in podobno. Zdaj so je polna usta o skrbi za upokojence, njen velik dosežek naj bi bil načrtovani dvig pokojnine za 6,5 evra v decembru 2020. In še to je pod velikim vprašajem, saj je dvig pogojen z visoko (2,5-odstotno) gospodarsko rastjo.

Tik pred volitvami leta 2018 je Bratuškova sicer v veliki paniki pred propadom zbirala podpise za upokojence, pri tem so ji ponekod (tudi v Novem mestu in Brežicah) pomagali kar veljaki iz nekaterih občinskih odborov stranke DeSUS ali občinskih odborov Društva upokojencev.

To jo je nato izstrelilo v vlado oziroma njeno zdajšnjo stranko SAB v državni zbor, kjer so zbrali manj kot 50 tisoč glasov volivcev in volivk. V javnosti sicer precej nepriljubljena Bratuškova za poslanko ni bila izvoljena, čeprav je kandidirala v dveh volilnih okrajih. Je pa potem postala ministrica in podpredsednica t. i. “samo da ni Janša” vlade Marjana Šarca, ki bo od danes dalje zgolj še zgodovina. Nekaj časa bodo sicer opravljali še t. i. tekoče posle. Danes naj bi se državni zbor namreč seznanil s Šarčevo odstopno izjavo z mesta predsednika vlade. Poročali smo že, da je Šarec klonil in priznal, da vodenja vlade ne zmore in je v ponedeljek s tega mesta po vsega 15 mesecih odstopil.

Bratuškova zdaj upa, da ji bo v primeru novih volitev nateg ponovno uspel, očitno pa je, da so jo dogodki prehiteli, saj bi sicer dragoceno torbico v vrednosti prestižnega osebnega avtomobila – skrila.

C. R.