Covid-19: Trenutki resnice

Vrsta za testiranje v Novem mestu sinoči ni obetala nič dobrega, kar se odraža tudi v številkah okuženih. (vir: FB, A. G.)

Število nalezljivih virusnih obolenj in s tem novega koronavirusa ne pojenja, kar dokazuje tudi fotografija, ki jo je sinoči na Facebooku objavila ena od uporabnic. Poleg je zapisala: “Da ne bodo vedno prazne slike in bentenje, od kje toliko testiranih, če je pa vse prazno.”

Ker smo priča tudi številnim pripombam na sprejete vladne ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, ponovno objavljamo tudi izjavo prof. dr. Bojane Beović, epidemiologinje in vodje strokovne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje. Tako je povedala:

“Eno so ukrepi, ki jih predpiše država in drugo je, kar lahko naredimo državljani. Ne morem razumeti, zakaj se ljudje pritožujejo nad situacijo v državi, nad zaprtimi šolami, nad problemi, s katerimi se soočajo podjetja, po drugi strani pa organizirajo zabave, kjer prihaja do prenosa okužbe. Več kot bomo storili, da bo manj prenosov okužbe, prej bo mogoče odpiranje in normalno življenje.”

M. D.