Jančič: Za oblast preko Počivalškovega trupla

Peter Jančič, odgovorni urednik portala Siol.net

“Karl Erjavec z opozicijskimi voditelji nadaljuje koline. Stranko DeSUS je spravil iz vladne koalicije. Minister za zdravje Tomaž Gantar je sredi hude zdravstvene krize zaradi tega zapustil vlado. Že drugo. Poslanci DeSUS pa se odločajo, kaj bi. Glavni cilj brutalnega napada opozicije bo zdaj Zdravko Počivalšek s SMC. Proti njemu bodo uporabili vse sile, ki jih imajo v medijih in paradržavnih institucijah,” je v današnjem komentarju zapisal Peter Jančič, odgovorni urednik portala Siol.net.

“Brez glasov vsaj dela poslancev SMC vlade ne morejo vreči in povzročiti politične nestabilnosti. Kar je prvi cilj.”

Jančič navaja, da zaradi odhoda DeSUS z Erjavcem sedanja koalicija in vlada še ni izgubila večine v državnem zboru.

Razmerja moči je vodja poslanske skupine NSI Jožef Horvat po Erjavčevih “kolinah” v DeSUS opisal tako: “Imamo še vedno 47 glasov. Morda še kaj več. Smo pa v položaju, ko zdravstveno osebje dejansko dobesedno pregoreva. Ko se bori za človeška življenja. Smo v izjemno težki situaciji. In najbrž edini na svetu, kjer nekateri posamezniki hočejo priti na oblast dobesedno preko človeških trupel.”

Poslanec Robert Polnar, ki se Erjavcu v DeSUS najbolj upira, pa je projekt rušenja vlade opisal tako: “Suhoparni vodja, ki bi komajda mogel zmotivirati žabo, da skoči v vodo, okoli njega pa cela galerija brezupno enoličnih javnih profilov, ki so kar naprej v nekakšni specialni vojni proti samim sebi.”

Jančič še navaja, da so v ozadju igralci večjega kalibra od Erjavca in da iz zgodovine že vemo, kako se manipulira in laže, pa tudi komu koristi in kdo plača.

Celoten komentar je dostopen tukaj

M. D.