Žužemberk: Poslovalnico NLB bodo zaprli

NLB Poslovalnica Žužemberk

Nova Ljubljanska banka (NLB) bo zaprla 15 poslovalnic v Sloveniji. Med njimi je  tudi poslovalnica NLB v Žužemberku. Ta bo delovala le še do 3. decembra 2018, nato bodo komitente preusmerili v Poslovalnico Straža.

Razlog za zaprtje je v dogovorjenem predlogu sprememb zavez glede prodaje NLB kot celote, kot so se to dogovorili slovenska vlada in Evropska komisija. Slednja je nato avgusta potrdila predlog spremembe zavez, določila nov rok za privatizacijo banke in prilagodila izravnalne ukrepe. V njih je odrejeno, da mora banka v Sloveniji zapreti petnajst poslovalnic.

V NLB so nato odločitev o tem, katere poslovalnice bodo zaprli, sprejeli glede na doseganje rezultatov poslovalnic ter doseganje kriterijev, kot sta donosnost in minimalen obseg poslovanja. V banki ob tem zatrjujejo, da število zaposlenih v NLB zaradi tega ne bo zmanjšalo, “potrudili pa se bodo, da bo sprememba za stranke čim manjša”.

Poleg poslovalnice v Žužemberku bodo zaprli še naslednje poslovalnice: Videm-Dobrepolje, Borovnica, Rakek, Ormož, Dobova, Sežana, Gornji Petrovci, Križevci pri Ljutomeru, Gorenje, Črna na Koroškem, Jarše, Moravče, Ig in Dalmatinova v Ljubljani.

Stranke poslovalnic, ki bodo prenehale s poslovanjem, bodo obvestili o prenosu poslovanja v poslovalnico naslednico (v primeru Žužemberka je to Straža). Če bodo stranke tako želele, pa bodo svoje nadaljnje poslovanje lahko prenesle v katero koli drugo poslovalnico NLB, navajajo. nlb.si/

NLB je pred časom že zaprla poslovalnico v Dolenjskih Toplicah, razlog je bil enak kot zdaj v primeru Žužemberka.

C. R.