Znane podrobnosti petkovega mahanja s koli v novomeškem Tušu

Supermarket Planet Tuš na Topliški cesti v Novem mestu.

Policija je pojasnila podrobnosti petkovega sprehajanja s koli skupine Romov po stavbi na Topliški cesti v Novem mestu, v kateri so kinodvorane Cineplexxa in supermarket Tuš.

 

Kot so sporočili za naš portal, so bili v petek, 15.20, policisti Policijske postaje Novo mesto obveščeni o sporu med mladostniki na območju Topliške ceste. Takoj so se odzvali, odšli na kraj in preprečili morebitne nadaljnje kršitve.

“Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je prišlo do spora in groženj pred lokalom na Topliški cesti, dve osebi pa sta pozneje pobegnili v notranjost trgovskega centra in na pomoč poklicali policiste. Do fizičnega obračunavanja med njimi ni prišlo, prav tako ni bil nihče poškodovan. Policisti so ugotovili identiteto vseh vpletenih in po do zdaj zbranih obvestilih se mladostniki iz naselja v okolici Novega mesta med seboj poznajo in so že dalj časa v sporu. Policisti nadaljujejo s preverjanjem vseh okoliščin in bodo na podlagi ugotovitev zoper vpletene ukrepali v skladu s pristojnostmi. O dogajanju bodo obvestili starše in center za socialno delo,” so zapisali.

Iz zapisanega gre torej sklepati, da sta sprli dve skupini Romov.

Posnetek dela dogajanja:

A. V.