Vodstvo RTV Slovenija novinarjem preprečuje vstop na delovno mesto

Vodstvo RTV Slovenija zablokiralo službene kartice več novinarjem, med njimi tudi Marku Milenkoviću, ter jim s tem onemogočilo delo. (vir: X)

Vodstvo RTV Slovenija pod vodstvom Zvezdana Martića je 15 zaposlenim izdala odredbo, da morajo domov in ne smejo opravljati svojega dela, poslali so jih na čakanje. Danes pa so jim celo onemogočili vstop v stavbo. Blokirali so jim službene kartice.

Med tistimi, ki so jih poslali na čakanje, sta tudi Rajko Gerič odgovorni urednik drugega programa RTV Slovenija, pa tudi Marko Milenković, prodoren gospodarski novinar.

Milenković je na Twitterju zapisal: “1,5 leta sem delal na RTV. Poleg rubrike Gospodarstvo na Panorami, sem moral delati toliko stvari, da me je kadrovska opozorila, da ne smem toliko delati… Z novim letom zame naenkrat ni več dela, poslan sem bil na čakanje na delo na domu. Danes pa ne morem v hišo niti po stvari.”

Odzivi na ravnanje novega vodstva RTV so številni, med drugim so tudi opozorila, da gre za protizakonito ravnanje. Janez Janša pa je ob tem zapisal:

“Edina učinkovita obramba pred tem drastičnim kršenjem pravnega reda je zaenkrat civilni upor prisilnih plačevalcev prispevka za RTV Slovenija. Pa kak protestni shod pred depolitizirano stavbo. Vrhovno sodišče ne bo ukrepalo, namesto za vladavino prava se bori le za lastne privilegije.”

M. D.