Ob 7. uri zjutraj zadrogiran zbil kolesarko in pobegnil

Slika je simbolična.

V Dolenjem Vrhpolju je v petek, nekaj po 7. uri. voznik osebnega avtomobila zbil kolesarko, nato pa pobegnil. Ustavil ni niti potem, ko ga je skušala ustaviti policija. Na koncu ga je ustavil stinger.

 

Policisti so bili o vozniku, ki je zbil kolesarko in pobegnil, obveščeni v petek zjutraj. Na podlagi opisa so avto in voznika izsledili in skušali ustaviti, a voznik znakov ni upošteval. Z nepredvidljivo in nevarno vožnjo, ki je ponekod v naselju dosegla tudi 100 km/h, je ogrožal ostale udeležence v prometu. Zato so policisti uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil stinger.

Ugotovili so, da za volanom sedi 26-letnik, ki je še pred prometno nesrečo, v kateri je zbil kolesarko, povzročil še eno nesrečo, ko je v Šmarju oplazil avtomobil 71-letnika in prav tako nadaljeval z vožnjo.

Lažje poškodovano 49-letno kolesarko so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

26-letniku so zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili preizkus, ki je potrdil prisotnost amfetaminov in metafetaminov. Zasegli so mu tudi vrečko s prašnato snovjo s sumom na kokain in manjšo količino prepovedane konoplje.

A. V.