Voditelji Evropske ljudske stranke v Bruslju tudi o Sloveniji

Voditelji Evropske ljudske stranke danes v Bruslju. (vir: epp)

Danes je pred zasedanjem Evropskega sveta potekal Vrh Evropske ljudske stranke (EPP) , kjer je bila soglasno potrjena izjava vrha voditelje, ki obravnava tudi stanje v Sloveniji.

Voditelji Evropske ljudske stranke (EPP) so danes v Bruslju v posebni izjavi za Slovenijo zapisali:

“Priča smo razpadu pravne države in političnemu prevzemu medijev v Sloveniji, kjer je levičarska oblast z zakonom po nujnem postopku in nesprejemljivimi pritiski na ustavno sodišče prevzela popoln nadzor nad nacionalno javno radiotelevizijo RTV.”

V daljši izjavi so še zapisali, da so bili “zadnji tedni in meseci za EPP zelo uspešni. Od našega zadnjega vrha so stranke članice EPP zmagale na parlamentarnih volitvah na Finskem, v Bolgariji in Grčiji, pa tudi na lokalnih in regionalnih volitvah v Španiji ter predsedniških volitvah v Latviji.

Te zmage utrjujejo pristop EPP za močno Evropo, ki daje prednost ljudem in njihovim interesom. Švedsko predsedstvo Svetu EU je bilo enako uspešno, zlasti z doseganje dogovorov o ključnih prednostnih nalogah EPP, kot so gospodarsko upravljanje, evropska konkurenčnost ter migracije in varnost.

Prihajajoče špansko predsedovanje Svetu EU se bo začelo v ključnem času za EU. V tem smislu bodo državne volitve 23. julija ključne za Španijo in Evropo.”

Evropska ljudska stranka je najmočnejša politična skupina v Evropskem parlamentu.

Vir: EPP 

A. L.