Vlomili pri Žužemberku, v Hudem kradli krompir, v Metliki denarnico

Policisti iz Dolenjskih Toplic so včeraj popoldne obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v okolici Žužemberka. Po prvih ugotovitvah sta okoli poldneva na dvorišče stanovanjske hiše pripeljala neznanca z modrim meganom, starejšega letnika. Medtem, ko je eden od njiju v pogovor zamotil lastnico hiše, je drugi izkoristil priložnost, vlomil v hišo in pregledal prostore. Ko je zaključil, sta oba stekla do avta in hitro odpeljala. Okoliščine dogodka policisti še preiskujejo.

V konkretnem primeru je prišla prijava na številko policije 113 nekaj ur po dogodku, s čimer so bile zmanjšanje zmožnosti za prijetje osumljencev. Občanom policija svetuje, da v primeru pojava sumljivih oseh nemudoma pokličejo na številko 113, posredujejo opis vozila in oseb ter druge podatke, ki bi lahko pomagali pri preiskavi.

Novomeški policisti so obravnavali tatvino krompirja v naselju Hudo. V zadnjih dveh dneh so neznanci iz njive pobrali okoli petdeset kilogramov krompirja.

Metliški policisti so prijeli drzno tatico in upokojenki vrnili izgubljeno denarnico. Nekaj pred 18. uro je varnostnik zasebno varnostnega podjetja obvestil policiste, da je ena od strank v trgovini izgubila oziroma pozabila denarnico in odšla, ženska za njo pa si je denarnico z nekaj denarja in kartic prilastila. S pomočjo videoposnetka, na katerem so policisti prepoznali osumljenko, je bil primer v pol ure že rešen:
policisti bodo 34-letno osumljenko kazensko ovadili zaradi tatvine.

C. R.