Vlomilcev koronavirus ne ustavi

Eden od treh tatov denarja (vir: Policija)

Policija poroča o več več vlomih in tatvinah. Iščejo tudi tatove denarja prek bankomatov. Objavljamo fotografije, če jih spoznate, pokličite na 113.

Bodite pozorni tudi na možnost širjenja okužbe s koronavirusom.

Z dvorišča počitniške hiše v Bojanji vasi (občina Metlika) je med 8. in 20. marcem nekdo ukradel neregistriran štirikolesnik znamke Honda, ATX rdeče barve. Lastnika je oškodoval za okoli 5000 evrov.

V Cerovcu pri Črešnjevcu je med sredo in petkom, 18. in 20. marcem, neznanec vlomil v dve počitniški hiši. Odtujil je signalno pištolo, kosilnico, samokolnico, živila in več steklenic z alkoholnimi pijačami. Škode je za okoli 2000 evrov.

Med četrtkom in petkom, 19. in 21. marcem, je na Kandijski cesti v Novem mestu nekdo vlomil v lokal in odtujil menjalni denar.

V kraju Rajnovšče (med Stransko vasjo in Dolnjo Težko vodo)  PP Novo mesto je med petkom in soboto, 20. in 21. marcem, neznanec
vlomil v počitniško hišo in odtujil nahrbtno kosilnico in agregat. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

Med 17. in 22. marcem, ko so bili stanovalci odsotni, je v Šmarjeških Toplicah nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je nakit in povzročil za okoli 600 evrov škode.

Včeraj, med 16. in 19. uro je v Podturnu pri Dolenjskih Toplicah nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Škode je za okoli 2000 evrov.

Policisti pa so že januarja obravnavali tatvino bančne kartice in nakupe z ukradeno bančno kartico na širšem območju Ljubljane. Dejanja so osumljeni trije neznani moški (na fotografijah). Eden izmed njih se je s kraja odpeljal z osebnim vozilom znamke BMW 3 karavan, srebrne barve (na fotografiji).

Policija naproša vse, ki bi lahko podali koristne  informacije o osebah na fotografijah, da to sporočijo na Policijsko postajo Medvode, na telefonsko številko  01 361 94 40 ali na  113 ali anonimni telefon
080 1200.

C. R.