Migranti: Video posnetek o dogajanjih na prehodu Maljevac

Objavljamo video posnetek, iz katerega je razvidno, kaj se je v ponedeljek, 18. junija 2018, dogajalo na mejnem prehodu Maljevac med Bosno in Hercegovino ter Hrvaško. Vsega 70 kilometrov stran od slovenske južne meje v Beli krajini je okoli 200 migrantov poskušalo na silo prečkati bosansko-hrvaško mejo. Njihova pot bi se nadaljevala v Slovenijo.

Policisti so postavili t. i. živo mejo, vse skupaj je trajalo 8 ur, da so se migranti vrnili v kamp in v Veliko Kladušo. Na Hrvaškem in v BiH pa se sprašujejo, kdaj se bo vse skupaj ponovilo, takrat samo še v večjem obsegu, saj se število ilegalnih migrantov v BiH dnevno povečuje. V Slovenijo trenutno prihajajo po štiri osebe v skupini.

Vir: Index.hr

Iz posnetka, ki ima v trenutku objave že preko 255 tisoč ogledov, število pa se iz minute v minuto povečuje, je razvidno, da je bilo med migranti nekaj žensk. Konkretno sta na skoraj 6-minutnem posnetku dve, ki so ju poslali, naj prvi prečkata potok. S tem bi odprli pot ostalim. Vse skupaj je sicer trajalo od 11. do 20. ure. Policisti so ju zaustavili.

Policisti so tudi poročali, da so ilegalni migranti v policiste metali kamenje, kar je delno vidno tudi iz posnetka. Na posnetku so vidni tudi bosansko-hercegovski policisti.

Več o tem smo poročali tukaj: okoli-200-migrantov-

C. R.