V trgovino prišla migranta, njun nahrbtnik se je debelil, kakšne so pristojnosti policije?

Fotografija je simbolična (Vir: arhiv MD)

“Tole, kar bom napisal, sem doživel danes,” je na omrežju FB zapisal eden od uporabnikov in nadaljeval:

V eni od trgovin v BTC (Ljubljana) sem danes kupoval in v trgovino sta prišla dva migranta. Začela sta pomerjati razne stvari in ker sem pač opazil, da se njun nahrbtnik vse bolj debeli, sem na to opozoril trgovca, prijaznega fanta, ki je lepo govoril slovensko, čeprav ni po rodu Slovenec in mi je to tudi sam povedal. Nad povedanim sem bil presenečen, mu pa povsem verjamem.

Povedal je, da so od trgovine prejeli napotke, da ne gredo z njimi v konflikt, kajti pri sebi imajo hladno orožje in rekli so jim, da ni nič bolj vredno kot življenje zaposlenih. “Pohvalno od vodstva trgovine in fantu dam prav,” je zapisal uporabnik FB.

“Pa ga vprašam, zakaj ne pokliče Policije in mi pove, pridejo, ti ljudje nimajo dokumentov in jih ne obravnavajo, je popolnoma brez veze, da jih kličem.” Uporabnik FB se je začudil in zapisal, da apelira na Policijo, saj je npr. Slovenec, ki ukrade pašteto in kruh, ker je lačen, procesiran in kaznovan, “ti vsiljivci pa ne”.

Ker pozna nekaj policistov na višjih položajih je enega od njih vprašal, zakaj je tako. Njegov odgovor je bil: Dokler smo imeli za ministrico Bobnarjevo, smo to obravnavali in naročili po postajah, kako in kaj, sedaj je naročeno, da to pač negiramo in delamo po naročilu ministrstva.

“Pa vas vprašam, zakaj potem imamo policijo, da stojijo po grmovjih in kaznujejo za 10 km prehitro”, v takih primerih pa jih imamo po naročilu od zgoraj za fikuse.

“Ni krivda v policiji na postajah, krivda je v vodstvu policije, kajti tam so ti, ki dajejo komande navzdol. Nikoli se v Sloveniji ni počutilo toliko ljudi ogroženih kot pod ministrovanjem trenutnega ministra in te vlade.

Upam, da tudi na varnost fantov v modrem, ki ne smejo delati tega, za kar so se šolali, minister (Boštjan) Poklukar odide tja, kamor sodi, na Slovensko vas 14 v okolici Mirne. Skupaj z Robertom Golobom, pa ne na obisk, ampak malo v 14-posteljni apartma v blokih 2, 3 in 4.

Za vse to, kar sem napisal, sem pripravljen odgovarjati kadarkoli, kajti resnico ni težko zagovarjati.

Slovenci pa se zavedajmo, da če sami ne odidejo, jim mi pomagajmo … Vladi mislim …”

M. D.