S šestimi migranti v bmweju po avtocesti z 220 kilometri na uro

Slika je simbolična.

Titohapec migrantov iz Italije je sinoči na dolenjski cesti poskrbel za eno od filmskih, sicer zelo nevarnih voženj. Namesto, da bi policiji ustavil, je namreč raje pospešil. Ustavila ga je šele okvara. Spustil se je v beg, a so ga policisti ujeli.

 

Avtomobil italijanskih registrskih oznak so policisti nekaj po 21. uri zaradi nezanesljive vožnje želeli ustaviti med Čatežem ob Savi in Drnovim. Voznik njihovih navodil ni upošteval, ampak je vožnjo le še pospešil. Vozil je tudi z okoli 220 kilometri na uro.

Na izvozu za Dobruško vas se mu je avtomobil zaradi previsokih obratov pokvaril, voznik pa je iz njega pobegnil. Policisti so ga izsledili in prijeli nedolgo zatem na območju Zavinka. Ugotovljeno je bilo, da gre za organizatorja prevozov migrantov iz Italije, ki je v vozilu prevažal pet Sircev in enega Turka.

Odvzeli so mu prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. Zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z migranti pa še niso zaključeni, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

A. V.