V novomeški bolnišnici prvi odmerki cepiva

V novomeški bolnišnici so danes sprejeli prve odmerke cepiva, s katerim bodo cepili najprej zaposlene na intenzivnem covid-oddelku, v nadaljevanju zaposlene na navadnem covid-oddelku in nato naprej po prioritetni listi glede na starost oz. ogroženost.

V Splošni bolnišnici Novo mesto je danes hospitaliziranih 92 covid-bolnikov, od tega 16 na intenzivnem oddelku. V preteklem tednu so med zaposlenimi opravili 177 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo 6 pozitivnih, večino odkritih pozitivnih testov pa je še vedno bilo asimptomatskih (za okužbo niso vedeli).

Iz bolnišnice so sporočili, da kljub covidu in zaostrenim pogojem ostajajo usmerjeni v prihodnost in ne pozabljajo na razvoj bolnišnice. V letu, ki se izteka, so tako zaključili energetsko sanacijo bolnišnice, bogatejši so tudi za dva sodobnejša aparata, imajo namreč popolnoma nov CT in nov rentgenski aparat.

Sporočili so še, da se je v bolnišnici do današnjega dne rodilo 1244 otrok: 585 deklic, 673 dečkov in kar 14 dvojčkov. So tudi ena izmed redkih bolnišnic, kjer število rojstev ne upada, ampak narašča.

“Novoletne luči, ki bodo gorele za marsikoga pomenijo še en dan, ko bo oddaljen od svojih najdražjih. Ne samo v zdravstvu, zaradi pandemije povsod po svetu. Skušajmo v teh lučeh videti duh povezanosti, odgovornosti, nesebičnosti in brezpogojne ljubezni, ki premaga še tako temne čase. Tudi to bo minilo in ponosni bomo nase!,” so dodali in vsem zaželeli srečno, zdravo in zadovoljno leto 2021!

Pod sporočilo za javnost so podpisani:

  • doc. dr. Milena Kramar Zupan, direktorica
  • prim. Milivoj Piletič, strokovni direktor
  • Simona Volf, pomočnica direktorice za zdravstveno nego
  • Katarina Drenik, pomočnica direktorice za pravne zadeve

C. R.