V 24 urah prijeli 45 nezakonitih migrantov

(vir: družbena omrežja)

S slovenskih policijskih uprav poročajo o 45 prijetih tujcih, ki so v 24 urah (včeraj od 6. do danes do 6. ure) nezakonito prestopili državno mejo in so jih pri tem izsledili ter prijeli.

PU Novo mesto: Prijeli 11 migrantov

Policisti so v bližini Sadinje vasi pri Semiču prijeli 23-letnega državljana Pakistana, sicer z italijansko osebno izkaznico, ki pa ni znal točno pojasniti, kako se je peš znašel tam in kam gre. Zaradi suma, da je povezan s skupino, ki so jo policisti prijeli dan prej (ko so morali z bodičastim trakom stinger prisilno ustaviti vozilo, s katerim so poskusili zbežati policistom), so ga pridržali, v delo pa so se vključili kriminalisti.

  • V Črnomlju so policisti prijeli državljana Afganistana, ki je v državo prišel skrit na tovornem delu prikolice tovornjaka.
  • Na Daljnih Njivah (občina Črnomelj) so prijeli 4 državljane Afganistana in državljana Maroka.
  • Na Dvoru pri Žužemberku so prijeli državljana Maroka in državljana Alžirije.
  • V Straži so prijeli državljana Pakistana.
  • Pri odcepu za Bedenj pri Tribučah so prijeli 2 državljana Maroka. Postopki s tujci še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 9 migrantov

Policisti so na območju Cerknice in Kočevja izsledili in prijeli 9 tujcev (državljanov Afganistana,  Indije, Alžirije, Maroka  in  Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

PU Celje: Prijeli 2 nezakonita migranta

Včeraj so na območju Bistrice ob Sotli izsledili dva državljana Kosova, ki sta ilegalno prestopila državno mejo. Po opravljenih postopkih so ju predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Maribor: Prijeli 3 migrante

Policisti PMP Gruškovje so na tovornem vozilu odkrili dva državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Po končanem postopku so ju policisti zavrnili nazaj na Hrvaško. Policisti PP Ormož pa so včeraj obravnavali še državljana Mjanmara. Med postopkom je zaprosil za mednarodno zaščito, zato so ga odpeljali v Azilni dom.

PU Koper: Prijeli 20 migrantov

Prijeli so 20 migrantov. Pri tem so jih 15 prijeli na območju Ilirske Bistrice, 1 na območju Kopra in 4 na območju Pirana. 4 osebe so bile nastanjene v azilni dom ostali pa bodo tekom dneva vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.