Enotne subvencionirane vozovnice za dijake in študente že na voljo

Od včeraj so na prodajnih mestih začeli sprejemati vloge za subvencionirano vozovnico za javni potniški promet za dijake in študente, na teh mestih bo možen tudi nakup teh vozovnic.

Letošnja novost je, da je vlada omogočila uporabo neizkoriščene vrednosti vozovnic vsem, ki jih zaradi prepovedi delovanja javnega potniškega prometa v času koronavirusa niso mogli uporabljati.

Zaradi epidemije upravičence do subvencionirane vozovnice naprošajo, da vlogo oddajo s pomočjo spleta na eUpravi.

Vsem uporabnikom terminskih subvencioniranih vozovnic je za čas, ko je veljala prepoved izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Slovenije, to je od 16. marca 2020 do 11. maja 2020, in v primeru, če vozovnice niso uporabili tudi za čas od 11. maja do 30. junija 2020, omogočena uporaba neizkoriščene vrednosti vozovnice.

Ta vrednost je za vse uporabnike letnih in polletnih vozovnic izračunana za dva meseca (od 16. marca 2020 do 11. maja 2020), ko je veljala prepoved izvajanja javnega prevoza potnikov.

Dodatno je neizkoriščena vrednost vozovnic izračunana še za tiste imetnike subvencioniranih polletnih in letnih vozovnic, ki od 11. maja 2020 do 30. junija 2020 niso uporabili vozovnic.

Vladne službe so tako že pripravile izračun neizkoriščenih vrednosti in posebno preglednico neizkoriščenih vrednosti za nekatere najbolj pogoste vozovnice, ki je objavljena na spletni strani Integrirani javni potniški promet (IJPP).

Na tem mestu boste našli tudi druge podrobnosti in informacije v zvezi s subvencioniranimi dijaškimi in študentskimi vozovnicami.

C. R.