V 24 urah prijeli 105 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (foto: epa)

Danes, nekaj pred 4. uro, je oškodovanec policiste obvestil, da je nekdo z dvorišča stanovanjske hiše v Krmačini (Občina Metlika) odtujil kombinirano vozilo. Policisti so nato vozilo v bližini Metlike tudi izsledili in voznika ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali. Voznik policijskih znakov ni upošteval, s hitrostjo več kot 120 km/h je nadaljeval z vožnjo proti Gradacu.

V okolici Črnomlja so vozilo ustavili s pomočjo stingerja – sredstva za prisilno ustavljanje motornih vozil. Po ustavitvi je več oseb iz kombija skušalo pobegniti, vendar so jih policisti  prijeli. Ugotovljeno je bilo, da gre za 12 Alžircev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno meje. Več o tem zaenkrat ni znanega.

Planet TV danes poroča, da so kombi ukradli znanemu vinogradniku Prusu. – Planet.Danes

Včeraj pa so policisti prijeli 56 ilegalnih migrantov. Prijeli so jih v krajih: Sinji Vrh (Občina Črnomelj), Oštrc in Orehovec (Kostanjevica na Krki), Prilipe in Brezje pri Veliki Dolini (Brežice), Gorenja Pirošica (Cerklje ob Krki) in Sevnica.

Prijeti so se izrekli za državljane: Bangladeša (22), Sirije (8), Pakistana (8), Palestine (7), Iraka (6), Sirije (3), Afganistana (1) in Tunizije (1).

Policijski postopki z ilegalnimi migranti še potekajo.

Na območju PU Koper so prijeli 37 ilegalnih migrantov, največ (22) na območju Ilirske Bistrice. Še 7 so jih prijeli na območju Kozine, 3 Kopra, 2 Postojna, 2 Sežana in 1 obmejne policije. Trije so zaprosili za azil, ostale bodo vrnili na hrvaško stran. Prijeti so se izrekli za državljane Turčije (15), Pakistana (9), Afganistana (5), Alžirije (2) in po 1 Tunizije, Malija, Albanije, Kosova, Poljske in Avstrije.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.