Ob koncu tedna obilna porcija – 144 prijetih

(vir: policija.si)

Ob koncu tedna so slovenski policisti prijeli kar 144 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ, kar 55, so jih prijeli na belokranjsko-novomeškem območju.

Tokrat je na drugem mestu izjemoma (ali pa tudi ne) PU Maribor, kjer so jih prijeli kar 43.

Na območju Policijske uprave (PU) Novo mesto, ki zajema Belo krajino, Dolenjsko in Posavje, so prijeli 55 ilegalnih migrantov, največ na območju Občine Črnomelj

Na območju PU Ljubljana, ki zajema mesto Ljubljana, obmestne občine in Kočevsko-ribniško območje, so prijeli 21 ilegalnih migrantov. Od tega so jih 9 prijeli v Ljubljani, 1 so prijeli v Cerknici, 11 pa v Kočevju, Kuželju (Občina Kostel) in Bosljivi Loki (Občina Osilnica).

Na območju PU Koper so prijeli 25 migrantov, od tega 10 na območju Ilirske Bistrice, 9 na območju Kopra in 6 na območju Pirana.

Na območju PU Maribor pa so prijeli kar 43 ilegalnih migrantov. Prijeli so jih v krajih Središče ob Dravi (2), na območju Gorišnice (21) in v Šalovcih (19).

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

Nekaj prijetih so vrnili na hrvaško stran, nekaj odpeljali v azilni dom, za večje število prijetih pa policijski postopki še niso končani, zato njihova nadaljnja pot ni znana.

Prijeti so se v največji meri izrekli za državljane Afganistana, Irana, Iraka, Sirije, Pakistana in Kosova.

C. R.