PU Novo mesto: Prijeli 55 migrantov, več sprovajalcev in zasegli več čakajočih vozil

Opel vivaro jih je čakal v Miklarjih, kraju na meji med občino Črnomelj in Kočevjem, okoli 30 km oddaljenem od državne južne meje.

Policisti z novomeške policijske uprave so v preteklih dneh prijeli 55 ilegalnih migrantov. Izsledili so več osebnih avtomobilov z vozniki, ki so migrante želeli prepeljati v notranjost države. Zasegli so jim 6 osebnih avtomobilov.

Prijeli so več voznikov oziroma sprovajalcev in jim odvzeli prostost.

V soboto, 13. julija, popoldne so policisti v Bojancih (Občina Črnomelj) izsledili in prijeli 7 Alžircev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V Radovičih (Občina Metlika) so prav tako v soboto, 13. julija, prijeli še 4 Alžirce. Na območju Gorjancev so včeraj, v nedeljo, 14. julija, v jutranjih urah izsledili 2 Palestinca, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Pri Kvasici (Občina Črnomelj) pa so včeraj prijeli še 2 Iranca.

Opel vivaro

V petek, 12. julija, nekaj pred 15. uro, so policisti pri Miklarjih zalotili 12 ilegalnih migrantov, ki so vstopali v kombinirano vozilo Opel vivaro srbskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da je 24-letni državljan Srbije v notranjost države nameraval prepeljati 12 Afganistancev  ki  so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Vsem  so odvzeli prostost in jih odpeljali na policijsko postajo. Državljana Srbije so s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Štiri mladoletnike so brez spremstva po zaključenem postopku odpeljali v center za tujce, ostale pa predali hrvaškim varnostnim organom.

Citroen jumper

V noči na soboto, iz 12. na 13. julij, so v Kanižarici ustavili kombi Citroen jumper italijanskih registrskih oznak.

29-letni državljan z italijansko osebno izkaznico je v vozilu prevažal 13 Pakistancev, ki so nezakonito prestopili državno  mejo.

Range rover

V bližini, v Kanižarici, so ustavili še avtomobil Range rover prav tako italijanskih registrskih oznak, v katerem sta bila 2 državljana Pakistana z italijanskimi dokumenti in sta prav tako sodelovala pri sprovajanju tujcev preko Slovenije. Vsem trem so odvzeli prostost in bodo s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku. 13 Pakistancev so predali hrvaškim policistom.

Peugot

V današji noči (na 15. julij) so metliški policisti v Svržakih ustavili osebni avtomobil znamke Peugot hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Hrvaške v najetem avtomobilu prevaža 4 državljane Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Vozniku so odvzeli prostost in ga pridržali, policijski postopki s tujci pa še potekajo.

Volkswagen passat

V Kostanjevici na Krki so v soboto, 13. julija, nekaj po 19. uri ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen  passat  avstrijskih registrskih oznak. 24-letni državljan Avstrije je v vozilu prevažal 7 Sirijcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Osumljenca kaznivega  dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu  sodniku, Sirijce pa so predali hrvaškim varnostnim organom.

Renault megane

Brežiški policisti so v današnji noči, iz nedelje na ponedeljek 15. julij, izsledili in ustavili osebni avtomobil Renault megane italijanskih registrskih oznak. Voznik iz Italije je v vozilu prevažal 2 državljana Kosova, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

C. R.