Trebnje: Zbiranje podpisov za razpis referendumov

Zbiranje podpisov podpore referendumom v Trebnjem (vir: Franci Kepa, FB)

V teku je zbiranje podpisov za razpis treh referendumov, zahtevo je vložila Slovenska demokratska stranka. Odzivi so veliki, širom po Sloveniji so postavljene tudi stojnice v ta namen.

Tako je tudi v Trebnjem. Stojnica je postavljena v neposredni bližini občine oz. upravne enote.

Trebanjski poslanec Franci Kepa je objavil, da podpise za referendume zbirajo ob ponedeljkih, sredah in petkih, v časih uradnih ur upravne enote.

Danes, v petek, bodo podpise ob stojnici zbirali od 8. do 13. ure.

Svoj podpis za razpis referendumov lahko oddamo:

Proti politizaciji RTV

(S tem tudi proti družbenopolitičnim delavcem, ki si RTV lastijo na račun davkoplačevalcev. RTV ni njihova dedna pravica!)

– Proti ukinitvi dolgotrajne oskrbe

(To bomo potrebovali vsi. Vsi si zaslužimo varno starost in vedenje, da bo poskrbljeno za nas, ko bomo pomoč potrebovali.)

– Proti bohotenju birokracije

(S tem glasujemo proti večanju števila ministrstev, s čemer želi nova vlada zaposliti (nagraditi) večje število novih kadrov, Alenki Bratušek, npr., in nekaterim iz Levice pa omogočiti, da postanejo ministri. Dosedanje število ministrstev namreč povsem zadošča. Ne potrebujemo večjega števila ministrstev, potrebujemo pa, da obstoječa delujejo učinkovitejše!)

Več o tem, kako oddati podpis podpore referendumom, lahko preberemo tudi na povezavi

V SDS nasprotujejo trem zakonom, ki podrejajo javni zavod RTV Slovenija vladajoči politiki, povečujejo število ministrstev iz 17 na 20 in ukinjajo izvajanje dolgotrajne oskrbe. Novele zakonov, ki prinašajo škodljive posledice za vse državljane Republike Slovenije, se lahko zavrne samo na referendumu.

M. D.