Se v Črnomlju obeta politično imenovanje načelnice upravne enote?

Črnomelj (vir: Wikipedia)

V Črnomlju precej prahu dviguje imenovanje načelnika tamkajšnje upravne enote. Posebni javni natečaj za ta položaj je bil objavljen že 24. decembra lani, postopek izbire pa še danes ni zaključen. Vsaj tako zatrjujejo na ministrstvu za javno upravo. 

V teh dneh pa iz Črnomlja prihajajo novice, da je bila za novo načelnico Upravne enote (UE) Črnomelj imenovana Gordana Mikunovič. Vendar na ministrstvu to zanikajo.

Navajajo, da so se na decembrski natečaj prijavili štirje kandidati. Mag. Irene Luič se ni prijavila, saj se bo upokojila, upravno enoto trenutno vodi kot vršilka dolžnosti načelnice (mandat ji naj bi bil podaljšan do konca leta).

Po decembrskem natečaju in prijavljenih štirih kandidatih je nato posebna natečajna komisija odločila, da sta bila primerna dva od prijavljenih.

Eden od prijavljenih je v okviru izbire opravil tudi psihološko testiranje, en kandidat pa je že imel veljaven sklep, ki velja eno leto, in mu testiranja ni bilo treba opraviti, so z ministrstva sporočili za naš portal.

Po naših podatkih je natečajna komisija kot primerni kandidatki ocenila mag. Majo Kocjan in mag. Gordano Mikunovič, že zaposleno na upravni enoti. Psihološko testiranje je uspešno opravila Kocjanova, Mikunovičevi pa je imela veljaven sklep že od prej.

Kocjanovi (SDS) so medijsko očitali veliko politično pripadnost. Po naših informacijah je Kocjanova marca, že po opravljeni pozitivni presoji natečajne komisije, odstopila od kandidature za načelnico. Ostala je torej le Mikunovičeva.

Glede na to, da je očitno v izbiri ostala le ena kandidatka, je bil pri delu prejšnjega ministra (ali več njih) običaj, da so natečajni postopek ponovili. Zelo čudno bo, če bo tokrat drugače. Nič pa ne kaže na to, saj se stvari vlečejo že več mesecev.

In še nekaj. Zanimivo je tudi, da je politična pripadnost nekatere zelo motila zgolj v primeru Maje Kocjan. V primeru Gordane Mikunovič pa so se zavili v molk, čeprav naj bi bila slednja, po navedbah naših virov, blizu krogom LMŠ oziroma po novem Gibanju Svoboda. Iz Gibanja Svoboda pa izhaja tudi aktualna ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik.

Gordana Mikunovič je, po podatkih Ajpesa, vsaj od leta 2019 ena od (dveh) direktorjev zasebnega podjetja Artist, radijska in televizijska dejavnost, d. o. o., ki je lastnica Radia Odeon.

A. L.