S predsednikom vlade o migracijah in izboljšanem nadzoru na meji

Sestanek vodstva ministrstva za notranje zadeve in Policije s predsednikom vlade. (vir: mnz.si)

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se je danes srečal s predsednikom vlade Janezom Janšo in državnim sekretarjem za nacionalno varnost Žanom Mahničem. Na srečanju je bilo prisotno tudi vodstvo Policije, ki je predstavilo nekaj aktualnih podatkov v zvezi s stanjem na meji in migrantsko problematiko ter načrtovane ukrepe, s katerimi bo Policija izboljšala nadzor na meji.

Minister Hojs je izpostavil problematiko nezakonitih prehodov meje, predvsem na lokacijah v bližini občin Ilirska Bistrica, Črnomelj, Kočevje.

Povedal je, da obstaja velika verjetnost, da se bo migrantski val znova bistveno povečal, in da ocenjujejo, da bo potrebno aktivirati dodatne sile slovenske policije, ki jih bodo s popuščanjem epidemije, ki jo pričakujejo v naslednjih dneh in tednih, vsekakor v večji meri intenzivirali na naši južni meji.

V prihajajočih mesecih lahko pričakujemo povečanje števila nezakonitih migrantov na zahodnem Balkanu. Že sedaj je v Bosni med 9.000 in 10.000 migrantov ter v Srbiji okoli 9.000 migrantov, ki čakajo na pot proti EU.

C. R.