Ribnica: Škrabčev Riko bo začel z gradnjo

Ribnica, občinska stavba.

V občini Ribnica na mestu, kjer je nekoč stal Ideal center, začenjajo gradnjo medgeneracijskega športnega kompleksa. Gre za največji projekt v občini, gradilo bo podjetje Riko, v lasti Janeza Škrabca.

Ribniški poslanec Jože Tanko pa je v nedavnem intervjuju izrazil pomisleke glede cene, ki je res izredno visoka. Povedal je, da naj bi ta “po podatkih iz občinskega proračuna stal ogromnih 12 milijonov evrov, kar je en občinski proračun občine iz leta pred nastopom Janševe vlade”.

Ribniški župan Samo Pogorelc je zdaj za STA povedal, da bo projekt v prihodnje predstavljal medgeneracijsko, športno, kulturno, gospodarsko iz turistično stičišče občine. Prve hruške z betonom pričakujejo že ta mesec.

Na okoli 4500 kvadratnih metrih površin namerava občina urediti parkirno hišo, večjo večnamensko dvorano, manjšo kongresno dvorano, pisarne za mladinski center, startupe, delo od doma in društva, v naslednji fazi pa še športno dvorano s kavarno, kar bo pa verjetno že predmet novega javnega razpisa.

Občina je z Rikom pogodbo podpisala avgusta lani, pet milijonov evrov naj bi po županovih besedah pridobili iz državnega proračuna. Pravnomočno gradbeno dovoljenje za dela je občina pridobila šele zdaj, pred dobrimi 14 dnevi.

Janez Škrabec izhaja iz ribniških koncev, na njegovi domačiji v Hrovači pogosto prirejajo različna srečanja, ki se jih udeležujejo tudi nekateri iz stranke NSi, še nedolgo tega pa so sporočali, da je tam pogosto opazen tudi kdo od Pogorelčevih. Tanko je na vprašanje v intervjuju o velikem vplivu tajkuna Škrabca na NSi, pa tudi v ribniški občinski politiki, odgovoril:

“Pred leti so mediji poročali, da so bili pomembni člani sedanjega vodstva NSi na povabilo Škrabca na hokejski tekmi med Slovenijo in Belorusijo v Belorusiji. Najbrž so se srečevali še kje, najbrž imajo stike tudi še sedaj in verjetno se je krog sodelujočih še razširil.”

K. R.