Na predlog SDS o zaščiti dobrega imena in ugleda učiteljskega poklica

Danes ob 12. uri bodo v državnem zboru, na seji odbora za izobraževanje, znanost in mladino, obravnavali zaščito dobrega imena in ugleda učiteljskega poklica. Nujno sejo odbora je v drugi polovici aprila zahtevala poslanska skupina Slovenske demokratske stranke.

 

Spomnimo. 21. aprila je bil medijem posredovan zapis s priloženimi posnetki dogajanja ne nedavnem maturantskem plesu Gimnazije Bežigrad na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, ko je eden od profesorjev užival kokain.

Posnetki prikazujejo uživanje kokaina na sanitarijah, nato pa divje dogajanje na plesišču, ko naj bi istega profesorja od vseh opojnih substanc (drog in alkohola) precej razganjalo in je na koncu tudi padel.

Poslanska skupina SDS je v zahtevi za sklic nujne seje odbora zapisala, da je učitelj javni uslužbenec, ki ga veže kodeks javnih uslužbencev in je hkrati vzgojitelj. S svojim zgledom vzgaja pa naj bo to v službenem ali prostem času, saj je dejansko javna osebnost. Vsak učitelj je učitelj 24 ur na dan. Učitelj je vzornik svojim učencem dijakom, študentom. Poklic učitelja prinaša poleg zahtev strokovnosti in etičnosti tudi odgovornost.

Ob tem so spomnili še na zelo svež spomin na nedostojen in nedopusten incident osnovnošolskega učitelja junija 2020, ko je na predvečer praznika dneva državnosti v središču Ljubljani pokazal svoje intimne dele, ker se ni strinjal s takratno vlado in z ukrepi za zajezitev širjenja COVID-19.

V SDS navajajo, da moramo kot družba skupaj podati hiter in jasen signal, kaj je sprejemljivo in kaj ne, kaj je prav in kaj ne.

Sejo bo možno spremljati na tretjem programu Televizije Slovenija (SLO3).

V nadaljevanju objavljamo posnetek dela dogajanja drogiranja profesorja bežigrajske gimnazije. Ta sicer ne razkriva vsega, celotna zgodba je še bolj pestra. Na gimnaziji so drogiranje profesorja potrdili.

(169) Posnetek drogiranja profesorja na bežigrajski gimnaziji – YouTube

M. D.