Ribnica: Občina uspešna pri razpisu za sofinanciranje investicij v šolstvu

Osnovna šola dr. Franceta Prešerna Ribnica.

Občina Ribnica je na javni razpis ministrstva za izobraževanje za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v proračunskem obdobju 2021–2024 prijavila projekt izgradnje prizidka k stavbi B Osnovne šole dr. Franceta Prešerna. Prejela bo 380.576,77 evra ali 42 odstotkov vrednosti celotne naložbe, ki je ocenjena na 917.000 evrov.

S prizidkom bodo reševali prostorsko stisko v šoli. V njem bodo uredili štiri učilnice in ostale spremljajoče prostore. Razširili bodo jedilnico in kuhinjo ter vgradili dvigalo.

Dodatno bo občina kandidirala še za sredstva Eko sklada za nič energijske objekte, na takšen način želijo velik del naložbe finančno pokriti s sredstvi od zunaj.

Osnovna šola se sicer že od leta 2017 sooča s hudo prostorsko stisko, zato je prizidek k stavbi B, ki predstavlja staro meščansko šolo, nujno potreben, je včeraj za STA povedal župan Samo Pogorelec.

Gradnjo bodo predvidoma začeli takoj po zaključku šolskega leta, najverjetneje v začetku julija, gradbena dela pa naj bi zaključili do septembra ali oktobra. Nato bo sledilo še opremljanje. Glede na načrte naj bi bil projekt končan jeseni 2022, glede na pridobljena sredstva pa bi se to lahko zgodilo že prej.

Projekt Občine Ribnica je bil na 6. mestu med izbranimi 25 projekti občin za investicije v osnovne šole in kar 91 prijavljenimi na razpis.

Vir

K. R.