Rekordno: V 48 urah prijeli 186 migrantov

(vir: sloboda.hr)

Na območju Policijske uprave (PU) Novo mesto so v dveh dneh prijeli 165, na območju PU Ljubljana pa 21 nezakonitih migrantov. Skupno je to 186 migrantov, ki so bili večinoma prijeti na belokranjskem, novomeškem in kočevskem območju.

Novomeški policisti so samo včeraj prijeli 137 migrantov, kar je rekord.

PU Novo mesto: Prijeli 165 migrantov in tihotapca

Policisti so včeraj prijeli 137 nezakonitih migrantov. Prijeli so jih v krajih: Žuniči, Dramlje, Radenci, Bojanci, Kanižarica, Griblje in Miliči ter v Cerkljah ob Krki.

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (104), Alžirije (10), Bangladeša (8), Somalije (8), Maroka (3), Indije (3) in Iraka (1).

V ponedeljek so v tovornjaku srbskih registrskih oznak v tovornem delu (na območju Novega mesta) našli 3 Afganistance. Črnomaljski policisti so na Lokvah pri Črnomlju ustavili avtomobil slovenskih registrskih oznak, v katerem je Sirijec prevažal 6 tujcev (pet Sirijcev in Palestinca). Sirijcu so odvzeli prostost, avtomobil pa zasegli.

Dodatno so policisti v ponedeljek prijeli še 19 migrantov, in sicer na območju Bojancev in Gorjancev ter v okolici Novega mesta ter v Dobovi in Blanci (v Posavju). Prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša (12), Kosova (3), Pakistana (3) in Maroka (1).

Za vse prijete so sporočili, da postopki še niso končani, kar pomeni, da se ne ve, ali jih bodo vrnili na hrvaško stran ali pa odpeljali v azilni dom.

PU Ljubljana: Prijeli 21 migrantov

Na območju PU Ljubljana so v 48 urah prijeli 21 tujcev. Od tega v ponedeljek v Štalcerjih pri Kočevju 8, včeraj pa še 13. Včeraj so jih prijeli v Rajndolu, Krkovem nad Faro, v Grosuplju in Ljubljani.

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Alžirije in Irana. Postopki s tujci še
potekajo, so sporočili s PU Ljubljana.

C. R.