Prometna nesreča pri Vranovičih

Fotografija je simbolična.

O hudi prometni nesreči na regionalni cesti Črnomelj – Metlika so bili policisti obveščeni v soboto, 10. aprila, ob 19.28. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 21-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW vozil iz smeri  Črnomlja proti Metliki.

Zaradi neprilagojene hitrosti je v ovinku izgubil oblast nad vozilom in trčil v prednji del vozila znamke Audi, ki ga je vozil 23-letni voznik.

Voznik BMW-ja je zapeljal s ceste in trčil še v travnati nasip, od tam pa je vozilo  odbilo, se večkrat prevrnilo ter obstalo na strehi okoli 170 metrov od mesta trčenja.

V nesreči sta se hudo poškodovala 25-letni in 23-letni potnik, oba sta sedela na zadnjih sedežih v avtomobilu BMW.

Voznik in 24-letni potnik, ki je sedel na sprednjem sedežu, sta bila lažje poškodovana. Prav tako lažje poškodovana sta bila voznik audija in 23-letna potnica v njegovem vozilu.

Po ugotovitvah policistov so bili vsi udeleženci pripeti z varnostnim pasom. Okoliščine nesreče  policisti še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Po poročanju nekaterih medijev je bil v nesreči udeležen tudi slovenski nogometni reprezentant Aljoša Matko, ki pa ni bil huje poškodovan. Mladi reprezentant, ki prihaja iz Črnomlja, je sicer eden najboljših mladih nogometašev v Sloveniji.

M. D.