Prijeli so jih v Bregu pri Sinjem vrhu, Vrčicah, Ziljah, Smuku in Jami pri Dvoru

Policisti Policijskih uprav Novo mesto in Koper so pretekli konec tedna pri nezakonitem prehodu meje prijeli 148 tujcev, kar kaže, da se število nezakonitih prehodov meje s sprostitvijo ukrepov zaradi koronavirusa znova povečuje. 112 so jih prijeli na območju Policijske uprave Novo mesto, 36 pa na območju Policijske uprave Koper.

Na območju Policijske uprave Novo mesto so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje med petkom in današnjim dnem izsledili in prijeli skupno 107 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Izsledili so jih v krajih Breg pri Sinjem vrhu, Vrčice, Zilje, Smuk in Jama pri Dvoru.

Policijski postopki z 80 državljani Pakistana, 17 državljani Maroka, šestimi državljani Bangladeša in štirimi državljani Indije še niso zaključeni, so sporočili.

Dodatnih pet na območju Policijske uprave Novo mesto so prijeli brežiški policisti v noči na soboto, ko so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na Bizeljskem ustavili osebni avtomobil hrvaške registracije. Ugotovili so, da 32-letni Hrvat prevaža pet državljanov Turčije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Odvzeli so mu prostost, zasegli avtomobil, migrante pa vrnili na Hrvaško.

Na območju Policijske uprave Koper so policisti pretekli konec tedna obravnavali skupaj 36 tujcev, ki so nezakonito prestopili mejo. Od tega so jim jih italijanski varnostni organi vrnili sedem, ostalih 29 oseb pa so obravnavali na različnih policijskih postajah. 22 so jih vrnili na Hrvaško, 12 pa jih je zaprosilo za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom.

Zaradi pomoči pri nedovoljenem prehodu meje so priprli dve osebi.

M. D.