Prijeli 31 ilegalnih migrantov

(vir: usn.co.ba)

Policisti so včeraj prijeli 31 ilegalnih migrantov. V Beli krajini v Podzemlju in Tuševem Dolu, skrbi tudi državljanstvo prijetih, ki je glede na dosedanje nezakonite prehode slovenske južne meje delna novost.

Iz Bele krajine prejemamo tudi več obvestil o vlomih v osebne avtomobile, vendar pa policija na naša vprašanja o tem doslej še ni odgovorila. Dodajmo, da v policijskem poročilu ni bilo navedenega niti vloma v avtomobil pred gostiščem v Dragatušu.

Policisti z novomeške policijske uprave so včeraj prijeli 6 ilegalnih migrantov. Še bolj kot to skrbijo kraji in državljanstva prijetih. Prijeli so jih v krajih Podzemelj, Tušev Dol in Perišče pri Jesenicah na Dolenjskem.

Prijeti so bili Kitajci (3), Rus, Gruzijec in Sirijec.

V krajih Banja Loka in Briga (Občina Kostel) ter v Višnji Gori in Ljubljani pa so prijeli 4 ilegalne migrante (Alžirca, Afganistanca, Maročana in Sirijca).

Kar 21 pa so jih prijeli v Halozah, na območju Policijske postaje Podlehnik. Na to odpiranje dodatne migrantske poti so že pred časom opozarjali nekateri poslanci. Prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša (18) in Pakistana (3).

Iz drugih policijskih uprav danes ne poročajo o prijetih migrantih, celo iz PU Koper ne.

V Veliki Kladuši danes filmski prizori

Po včerajšnjem množičnem pretepu v migrantskem centru Miral v Veliki Kladuši in pretepih na ulicah, bosanski mediji danes poročajo o prizorih, ki so kot v filmih. Migranti danes s palicami v rokah hodijo po kraju in iščejo migrante, s katerimi so se že pretepali. Očitno so se odločili, da bodo pravico vzeli v svoje roke. Gre predvsem za Pakistance, ki preiskujejo kraj in pretepajo Alžirce in Maročane, poročajo domačini.

Stanje v Miralu je sicer še naprej napeto, zaradi napetosti lahko novi pretepi izbruhnejo v vsakem trenutku. Policija je na terenu in v stanju pripravljenosti. Po navedbah domačinov pa se policisti nahajajo na parkirnem prostoru pri Miralu, saj nimajo dovolj kadra, da bi se resneje lahko soočili s tem problemom. Pretepi in napetosti med migranti so sicer dnevna stalnica.

V nadaljevanju objavljamo videoposnetek migrantskega pohoda po Veliki Kladuši.

Vir:scene-kao-u-filmovima

C. R.