Predlog slovenskega komisarja postavlja ambicije slovenske evropske politike na uradniški nivo

Marjan Šarec po zavrnitvi govora v Evropskem parlamentu nadaljuje svoj niz potez v smeri zmanjševanja mednarodnega političnega ugleda Slovenije.

Predsednik vlade Marjan Šarec je na včerajšnji novinarski konferenci sporočil, da bo za evropskega komisarja iz Slovenije predlagal Janeza Lenarčiča, vodjo stalnega predstavništva pri Evropski uniji.

Na to se je odzvala Romana Tomc, evropska poslanka in vodja slovenske delegacije pri Evropski ljudski stranki. Zapisala je:

“Nesprejemljivo je, da se Marjan Šarec pri oblikovanju predloga za komisarja odloča povsem samovoljno. V duhu njegovih izjav o sodelovanju in slovenskem interesu bi pričakovala, da se bo o tem posvetoval z zmagovalci evropskih volitev. Praksa je, da države za komisarje imenujejo vsaj ministre oziroma predsednike vlad, s čimer imajo večje možnosti izbire pomembnejših resorjev. Marjan Šarec po zavrnitvi govora v Evropskem parlamentu nadaljuje svoj niz potez v smeri zmanjševanja mednarodnega političnega ugleda Slovenije. Danes s predlogom Janeza Lenarčiča ambicije slovenske evropske politike postavlja na uradniški nivo.”

C. R.