Pri Ribnici in Kočevju sinoči prijeli kar 80 nezakonitih migrantov

Skupno so jih prijeli 110, poleg 80 v kombiju in tovornjaku še 30 v Pirčah, Grgelju, Dolgi vasi, Kočevju, Bločicah in Ljubljani.

Migranti v Sloveniji (vir: arhiv).

S Policijske uprave Ljubljana poročajo, da so v petek in soboto prijeli kar 110 nezakonitih migrantov, od tega kar 80 sinoči – 30 v kombiju in 50 v tovornjaku.

Poleg tega so nezakonite mgirante prijeli še na območju krajev Pirče, Grgelj (oboje Kostel), Dolga vas pri Kočevju, Kočevje, Bločice (Cerknica) in Ljubljana.

Najprej si sinoči policisti v Dolenji vasi pri Ribnici ustavili kombi slovenskih  registrskih oznak. V njem je slovenski voznik prevažal 30 tujcev (državljanov Eritreje, Sirije, Alžirije in Francoske Gvineje), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Slovenskemu državljanu  je  bila  odvzeta prostost.

Nato so sinoči okoli 23. ure policisti v Gornjih Ložinah pri Kočevju ustavili tovorno vozilo italijanskih registrskih oznak. V njem sta državljana Italije v vozilu prevažala 50 tujcev (državljane Pakistana, Bangladeša in Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo.
Italijanskima državljanoma je bila odvzeta prostost. V obeh primerih postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci še potekajo.

C. R.