Povračila nekritih fiksnih stroškov in kriznega dodatka zaposlenim

(vir: pixabay.com)

Finančna uprava RS (Furs) je danes in v torek 3746 zavezancem nakazala delno povračilo nekritih fiksnih stroškov v skupnem znesku 58,8 milijona evrov. Nakazilo so prejeli tisti zavezanci (podjetja in samostojni podjetniki), ki so oddali izjavo za povračilo nekritih fiksnih stroškov za obdobje januar – marec 2021 do vključno 15. marca.

Skrajni rok za oddajo vloge prek e-davkov je 31. marec 2021. Tisti, ki bodo vlogo oddali do konca marca 2021, bodo prejeli nakazilo do 20. aprila 2021.

Nakazila kriznih dodatkov

Spomnimo, delodajalci so morali zaposlenim, ki imajo plačo do dveh minimalnih bruto plač (dobrih 1881 evrov bruto, sem se ne vštevata božičnica ali poslovna uspešnost), nakazati še 200 evrov kriznega dodatka (če delajo).

Dodatek je izplačal delodajalec, vrnil mu ga bo Furs. Prvo nakazilo lahko delodajalci pričakujejo danes ali v začetku prihodnjega tedna, danes poroča časnik Finance.

Krizni dodatek so zaposleni dobili že v januarju, za decembrsko plačo, oziroma v februarju, za januarsko plačo. Delodajalec dobi vračilo nazaj prek zahtevka, oddanega na Furs. Delodajalec mora predložiti izjavo najkasneje do 31. 3. 2021.

Več informacij glede tovrstne pomoči je objavljenih na storitveni spletni strani Finančne uprave.

M. D.