Objavljamo pismo Marjanu Šarcu, ki ga je podpisalo 16 županov obmejnih občin

Marjan Šarec in Boštjan Poklukar ob obisku Kostela v začetkku julija 2019. (vir: mnz.si)

Župani 16 slovenskih obmejnih občin so že 30. septembra 2019 na vladnega predsednika Marjana Šarca naslovili daljše pismo, ki so ga naslovili Pobuda za izboljšanje razmer v obmejnih občinah. V njem so zapisali 10 pobud. Prvopodpisana sta kostelski župan Ivan Črnkovič in ilirskobistriški župan Emil Rojc. Med podpisniki pa ni novomeškega župana Gregorja Macedonija.

Nato so čakali, da jih bo Šarec sprejel in to se je zgodilo danes. Obljubil jim ni nič konkretnega.

Dogovorili so se le, da bodo oblikovali delovno skupino, ki bo pripravila sistemske rešitve za obvladovanje vplivov migracij in izboljšanje življenja ljudi ob meji. Koordinator skupine bo minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, komisija naj bi z delom začela v 14 dneh.

Iz tega je razvidno, da se tako Šarec kot predsednik vlade in vlada kot celota dobesedno norčujejo tako iz županov obmejnih občin kot prebivalcev, ki živijo na teh območjih.

V nadaljevanju objavljamo celotno pismo županov, ki je bilo tudi del gradiva za sejo Občinskega sveta Občine Črnomelj z dne 15. oktobra 2019.

C. R.

novo staro popularno
Jože

Nič ne bo, ker Šarca briga za občine ob meji. Njega bolj briga bar Tifanny.

Luka

Zakaj pa ne omenite, da pisma ni želel podpisati tudi kočevski župan Vladimir Prebilič, čeprav je občina Kočevje tudi obmejna občina!!!

migrantB

župani… očitno je v vaših kuhinjah preveč prepiha zato nepričakujte da pride šarc k vam peči krofe zato segrejte kuhne ,pa dobro zapirajte vrata..

Miki miska

Bil je pr Orbanu Sarac..valjda je vido kako treba ograjo postavit..