Ob koncu tedna prijeli 126 nezakonitih migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

S policijskih uprav poročajo o 126 prijetih tujcih, ki so ob koncu tedna nezakonito prestopili državno mejo. Največ, kar 95 so jih prijeli na območju Policijske uprave Koper.

PU Novo mesto: Prijeli 21 migrantov

Policisti  so  prijeli nezakonitih migrantov, in sicer na območjih Žuničev (občina Črnomelj) 6 Afganistancev in 3 Iračane, na območju Dvorc (PP Brežice) 3 državljane Maroka
in državljana Iraka ter na območju Sevnice 4 državljane Afganistana in 3 državljane Irana.

Nekaj tujcev so vrnili, za večino policijski postopki še potekajo.

Na mejnem prehodu Obrežje so na vstopu v Slovenijo med kontrolo osebnega avtomobila  nemških registrskih oznak za voznikovim sedežem odkrili državljanko Eritreje. Vozniku so izrekli globo, tujko pa so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Ljubljana: Prijeli 10 migrantov

Na območju Logatca in Ljubljane so prijeli 10 tujcev (državljanov Afganistana, Bangladeša, Maroka in Irana).

PU Koper: Prijeli 95 migrantov

V petek so policisti skupno prijeli 45 migrantov, v soboto 13 in v nedeljo 14. Danes ponoči, do 6. ure, pa so prijeli še 23 migrantov.

Največ so prijeli državljanov Afganistana, med prijetimi so tudi državljani Pakistana, Nepala, Irana, Indije, Mjanmara, Kosova, Albanije, Sirije, Palestine, Iraka in Kuvajta. Večino so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

PU Maribor: Prijeli 7 migrantov

Policisti PP Podlehnik so v večernih urah ustavili osebno vozilo, katero je pred tem, na območju Cirkulan ilegalno prestopilo državno mejo in v katerem je voznik prevažal 4 migrante. Na območju Gorišnice so prijeli še 3 tujce, državljane Somalije.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.