Novo mesto: Brezplačno hitro testiranje na covid-19 tudi danes

Fotografija je simbolična.

Množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom s hitrim testi bo danes potekalo v 21 krajih po Sloveniji, med drugim tudi v Novem mestu. Na ministrstvu za zdravje so sicer z včerajšnjega testiranja včeraj do 17. ure prejeli podatke o opravljenih 1382 hitrih testih na novi koronavirus, pozitivnih je bilo 142, torej dobra desetina vseh testov.

Med prebivalci je bilo včeraj precej zanimanja za testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Na test, na katerega se za zdaj ni treba predhodno naročiti, so ponekod čakali tudi uro ali dve.

Novem mestu je množično testiranje potekalo včeraj, potekalo bo tudi danes in jutri.

Testiranje poteka v avli Kulturnega centra Janeza Trdine, danes od 9. do 17. ure in jutri, 24. decembra 2020, od 9. do 15. ure.

S seboj morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Preprosto pridete na lokacijo, kjer vam usposobljeno osebje odvzame bris. Rezultat testa je znan v približno 15 minutah, posameznik pa je o rezultatu izvida obveščen s sms-sporočilom.

Če ste na testu pozitivni, pojdite domov in se nemudoma izolirajte. Doma kontaktirajte svojega izbranega zdravnika. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste čez dve uri že lahko pozitivni. Še naprej upoštevajte vsa priporočila, navajajo na ministrstvu za zdravje.

Za druge kraje Jugovzhodne Slovenije datumi množičnega testiranja zaenkrat še niso znani.

Več o tem je dostopno tukaj

M. D.