Na območju Grintovca našli pogrešanega planinca

Na območju Grintovca je več dni potekala iskalna akcija za pogrešanim 39-letnim Domnom Lazarjem z območja Dolenjske, kot so to zapisali na Policijski upravi Kranj.

Nazadnje se je javil v četrtek, okoli 10. ure, ko naj bi se nahajal med Zoisovo kočo na Kokrškem sedlu in Grintavcem na kamniški  strani.

Njegovo vozilo je bilo najdeno v Kamniški Bistrici. Opremljen naj bi bil z derezami, cepinom in rdečo čelado, oblečen pa v temno modro jakno, so sporočili s Policije.

Danes pa so s Policijske uprave Kranj sporočili:

V današnji iskalni akciji policije in kranjskih gorskih reševalcev je bil najden od petka pogrešani 39-letni Domen Lazar z območja Dolenjske.

Iskanje je danes potekalo s pomočjo brezpilotnih zrakoplovov in policijskega helikopterja. Pregledovalo se je neprehodno in zelo strmo območje Grdega grabna na Grintovcu. Planinca je pri pregledu terena dopoldan na višini okoli 1.600 metrov našel policijski helikopter. Tudi današnje aktivnosti je zelo ovirala megla. Na kraju, kje je bil najden
pokojni, je bil zaledenel sneg.

Pokojni planinec je bil ustrezno opremljen. Vse okoliščine kažejo, da je šlo za nesrečo. V gorah je bil sam.

Policija opozarja, na veliko nevarnost v gorah ter izjemno in zelo nerazumno tveganje, ki ga v teh dneh z gibanjem v visokogorju sprejemajo posamezni bolj ali manj izkušeni planinci. Svetujejo: Ne tvegajte, počakajte na bolj ugodne razmere, ker so trenutne daleč od tega!”

M. D.