Ministrica Stojmenova Duh v 10 mesecih s službeno kartico zapravila več kot 10.000 evrov

Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh je kupila 13.000 računalnikov, ki so očitno povsem neuporabni. (vir: arhiv)

Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh je od nastopa funkcije ministrice v slabih desetih mesecih zapravila več kot 10.000 evrov, poroča portal Preiskovalno.si.

 

Za kaj vse konkretno je potrošila davkoplačevalski denar, so na portalu vprašali na ministrstvo, prejeli pa “sila lakoničen odgovor”: “Poraba na službenih karticah je vezana na službene stroške, predvsem gre za plačilo stroškov na službenih potovanjih, to je plačilo nočitev in prevozov,” so jim odgovorili.

Ministrica sicer na splošno velja kot razsipna in neracionalna, kar se tiče porabe javnega denarja. Njeni nekdanji sodelavci jo po pisanju portala opisujejo kot nekoga, ki naj bi stopil v prevelike škornje. Spomnimo, da je njeno ministrstvo za 6,5 milijonov naročilo 13.000 prenosnih računalnikov, ki še kar ostajajo v skladišču ministrstva, saj še ni čisto jasno, kaj bi z njimi in komu jih bodo sploh namenili.

Po višini porabe z službeno kartico se z ministrico Stojmenovo Duh kosa samo še odstopljeni zdravstveni ministr Danijel Bešič Loredan, ki je “za stroške pogostitve tujih delegacij, strokovnih srečanj in plačilo nočitev na službenih poteh”, kot so sporočili z ministrstva, porabil 10.349,28 evrov. Mandat pa je zaključil s prisilnim odstopom v začetku julija letos.

A. V.