Med nagrajenci tudi inovatorji iz novomeške Krke

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je v okviru Dneva inovativnosti podelila priznanja za najboljše inovacije. Podelitev je bila v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. Med nagrajenci so bili tudi inovatorji iz novomeške Krke, d. d., tovarne zdravil.

Krka je prejela dve priznanji: zlato priznanje za izboljšavo procesa izdelave zdravilne učinkovine kandesartan cileksetil in srebrno priznanje za razvoj večenotnega peletnega sistema v obliki tablet s podaljšanim sproščanjem metoprolola za zdravljenje srčno-žilnih bolezni.

Zlato priznanje za izboljšavo procesa izdelave zdravilne učinkovine kandesartan cileksetil  – uporabo trajnostne metodologije so prejeli: dr. David Kralj, Tadej Stropnik, Jerneja Böhm, dr. Silvo Zupančič in Marko Herga (na sliki). 

Srebrno priznanje za razvoj tablet s podaljšanim sproščanjem metoprololijevega sukcinata – manj neželenih učinkov in boljše sodelovanje bolnikov pa je v imenu skupine Krkinih inovatorjev prejel dr. Zvone Simončič.

Dr. Zvone Simončič s srebrnim priznanjem za razvoj tablet s podaljšanim sproščanjem metoprololijevega sukcinata – manj neželenih učinkov in boljše sodelovanje bolnikov.