Kronika: 148 nujnih primerov in 517 klicev

(vir: arhiv)

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 31. 12. 2021 in 3. 1. 2022 posredovali v 148 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 517 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba huje poškodovala, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in 22 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 35 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. V
večini primerov je šlo za moteče predvajanje glasne glasbe, uporabo pirotehničnih izdelkov, streljanje in spore v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, goljufije, ponarejanja dokumentov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Dolnji Suhor pri Metliki: Motorist huje poškodovan

V petek, 31. decembra, nekaj po 17. uri so bili obveščeni o padcu motorista pri Dolnjem
Suhorju pri Metliki. Metliški policisti so ugotovili, da je 35-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in padel. Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,61 miligramov alkohola. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli hujšo poškodbo  roke. Policisti bodo zoper 35-letnega kršitelja uvedli postopek o prekršku. Grozi mu do 2000 evrov globe.

Novo mesto: Pijanega 51-letnega kršitelja pridržali

Novomeški policisti so bili na silvestrovo, 31. decembra, popoldne obveščeni o nevarni in
nezanesljivi vožnji voznika osebnega avtomobila na območju Novega mesta. Kršitelja so ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil. 51-letnemu kršitelju so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Novo mesto: Poškodovanje tuje stvari

V noči na 31. 12. je na parkirnem prostoru na Foersterjevi ulici v Novem mestu nekdo poškodoval osebni avtomobil VW polo in povzročil za okoli 600 evrov škode.

Prijeli 9 migrantov

Med 31. 12. 2021 in 3. 1. 2022 so na območju Velike Doline (PP Brežice) izsledili in
prijeli 7 državljanov Afganistana in pri Smedniku  (PP Krško) dva državljana Afganistana. Policijski  postopki  s  tujci,  ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

C. R.