Dolenjske Toplice: Minister na “delovnem” obisku

Minister v družbi članic Društva podeželskih žena Dolenjske Toplice.

“Minister na “delovnem” obisku.” Tako so na družbenem omrežju zapisali v Društvu podeželskih žena Dolenjske Toplice in objavili fotografije ministra v svoji sredini.

Občino Dolenjske Toplice je obiskal Zvone Černač, minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, kjer si je ogledal projekt, ki pripomore k ohranjanju stare obrti in tradicionalnega znanja. Domačini pa so mu pripravili prijetno presenečenje.

Društvo podeželskih žena Dolenjske Toplice ga je povabilo medse. V prenovljeni Sitarjevi hiši, za prenovo katere je Občina Dolenjske Toplice pridobila tudi evropska sredstva Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, se je minister, pod budnim očesom članic društva preizkusil v tradicionalni pripravi domačega kruha.

Končni izdelek, sveže pečen kruh, so, kot simbol sodelovanja med Vlado RS in prebivalci regije, nato postregli na zaključni tribuni v Novem mestu.

Minister je ob tem zapisal: “Hvala za prijetno presenečenje Jure Filipovič in hvala Društvu podeželskih žena Dolenjske toplice ter vsem ostalim za tako prisrčen sprejem.”

Jure Filipovič je podžupan topliške občine. Ministra je spremljala tudi dolenjska poslanka Anja Bah Žibert, kot edina izvoljena tudi v občini Dolenjske Toplice. Navzoč je bil tudi župan Franc Vovk.

Poslanka je na svoji Facebook strani zapisala: “Obisk ministra Zvoneta Černača v Dolenjskih Toplicah je bil nekaj posebnega. Minister si je ogledal projekt ohranjanja stare obrti in tradicionalnega znanja v prenovljeni Sitarjevi hiši. Sprejel je tudi izziv Društva podeželskih žena v peki kruha.”

Objavljamo nekaj fotografij tega presenetljivega dogodka.

Topliški podžupan Jure Filipovič in minister Zvone Černač na petkovi javni tribuni v Novem mestu.

M. D.