Kočevje: Veliko novosti, začenja se tridnevno cepljenje

(vir: Zdravstveni dom Kočevje, FB)

V Kočevju je živahno. Tudi včeraj so potrdili nadpovprečno število okužb z novim koronavirusom. Danes in v soboto nameravajo cepiti okrog 1400 občanov in občank, jutri bodo cepili še v Osilnici in Vasi, obiskali bodo vse nepokretne na domu. Včeraj pa jih je obiskal zdravstveni inšpektor.

V Zdravstvenem domu Kočevje so včeraj opravili 27 PCR testov na COVID-19 in potrdili 6 novih okužb (pri 22,2 % vseh, kar je nad povprečjem), še za 1 so jim sporočili iz Ribnice.

Opravili so tudi 176 HAGT, 3 testi so pozitivni in jih bodo danes potrjevali s PCR testiranjem. Vsi trije HAGT pozitivni od prejšnjega dne pa so bili včeraj s PCR metodo potrjeni.

Glede na to lahko danes pričakujemo poročanje o najmanj 10 novih okužbah v občini Kočevje, kar ni malo in kar kaže, da se okužbe na Kočevskem ne umirjajo. Že včerajšnji podatki pa so pokazali 17,5-odstotni porast okužb v zadnjem tednu.

Podatke je sinoči na Facebook strani objavila zdravnica in direktorica ZD Kočevje Polona Vidič Hudobivnik.

Prvi cepilni dan

V Kočevju je danes tudi prvi cepilni dan, cepili bodo preko 700 ljudi, jutri bodo cepili v Osilnici in Vasi ter nepokretne na domu. V soboto pa bodo okrog 700 ljudi cepili v Športni dvorani. Za soboto še niso vseh naročili in poklicali, bodo pa to storili.

Vidič Hudobivnikova je ob tem še pojasnila, da  da so s Pfeizerjevim cepivom prišli do 77-letnih starostnikov.

Dobili pa so veliko količino odmerkov cepiva AstraZeneca in s temi se bodo lahko cepili skoraj vsi, ki so vpisani v sistem, to pomeni, da so se na cepljenje naročili.

Zagotovo se bodo lahko cepili vsi od 18 do 64 leta, lahko pa tudi starostna skupina 65 do 76 let. Pričakujte klic danes ali jutri.

Anonimna prijava in obisk inšpektorja

Zdravstveni dom Kočevje je včeraj po anonimni prijavi obiskal zdravstveni inšpektor. Po petih urah natančnega pregleda je po navedbah Vidič Hudobivnikove zaključil, da ni nobenih nepravilnosti.

V Zdravstvenem domu Kočevje se sicer lahko cepi vsak, ki ima tam izbranega zdravnika ali prebivališče. Za cepljenje se mora prijaviti pri izbranem osebnem zdravniku ali na info točki zdravstvenega doma.

K. R.