Jože Tanko: “V času te vlade je potrebnih precej manj naporov županov, da občine pridejo do investicij”

Jože Tanko, poslanec, podpredsednik Državnega zbora RS in kandidat za poslanca na prihajajoči državnozborskih volitvah (vir: arhiv)

V tiskani izdaji tednika Demokracija je objavljen daljši intervju z Jožetom Tankom, podpredsednikom Državnega zbora RS. V intervjuju je pojasnil dogajanja na političnem parketu in v državnem zboru, povedal je tudi, kako je zadovoljen z delom vlade, tudi z vidika razvoja lokalnega območja, od koder prihaja.

Jože Tanko je bil za poslanca na listi Slovenske demokratske stranke prvič izvoljen leta 2000, znan je tudi kot dolgoletni uspešni ribniški župan.

Na vprašanje o Ribnici in širšem območju, kjer je bil vedno izvoljen z veliko podporo volivcev in volivk (Volilna enota Ribnica), ter zadovoljstvu ob podpori in pomoči zdajšnje vlade tem krajem, je Jože Tanko odgovoril:

Sem zelo zadovoljen. Najprej zato, ker smo lani takoj bistveno dvignili glavarino, potem pa sprejeli še zakon o finančni razbremenitvi občin. Tu sem uspel s predlogom, da se Ribnici zaradi romske populacije financiranje dodatno poveča za 3,5 %, kar je veliko denarja.

Uspel sem tudi z amandmajem za medgeneracijski dom v Loškem potoku, projekt je v izvajanju, nekaj denarja se je pridobilo tudi za področje kulture. Se pa povsod, ne samo v Ribnici, pozna, da je na vseh resorjih bistveno več sredstev za investicije, kar je rezultat uspešnih pogajanj predsednika vlade Janeza Janše lanskega julija.

V času te vlade je potrebnih precej manj naporov županov, da občine pridejo do investicij. Tudi v Ribnici se obnavljajo ceste, dograjujejo šolski in športni objekti, izvajajo komunalne ureditve … Upam, da bodo taki pogoji trajali čim dlje.”

Vir: Tiskana in spletna Demokracija

K. R.