(Foto) Živahno v Orehovici pri Šentjerneju

V Orehovici pri Šentjerneju je dopoldne v okviru evropskega tedna mobilnosti potekalo odprtje projekta Ureditev križišča z izgradnjo hodnika za pešce, z ureditvijo meteorne kanalizacije.

Pri rekonstrukciji lokalne ceste v Orehovici je občina uredila 240 metrov lokalne ceste. Zgrajenega je 220 metrov hodnika za pešce, 90 metrov parapetnih zidov in 100 metrov opornih zidov. Montiranih je bilo 195 metrov ograj. Položenega je bilo 600 kvadratnih metrov asfalta, postavljenih 5 novih LED-svetilk javne razsvetljave in zgrajenih 5 novih priključkov na fekalni kanalizaciji.

Urejena sta tudi dva prehoda za pešce. Vrednost investicije je 90.000 evrov.

V sproščenem programu odprtja so nastopili recitatorji podružnične šole v Orehovici, Jošt Padaršič, Luka Barbič, Jaka Kopina in Nika Švalj.

Nastopil je tudi pevski zbor Orehovica z mentorico Mojco Kruh ter skupini malčkov Kresničke in Pikapolonice iz Vrtca Živžav, ki so pričarali živahno vzdušje.

Zbrane otroke in krajane so pozdravili: Srečko Pavlič iz Orehovice, župan Radko Luzar, pomočnica ravnateljice Zlatka Kocman Kuhar in vodja podružnice OŠ Orehovica Ivica Padaršič. Blagoslov je opravil župnik Anton Trpin, trak pa so prerezali otroci iz podružnične šole.

Veselje je bilo nepopisno, so sporočili z občine Šentjernej. V nadaljevanju objavljamo fotografije današnjega praznovanja v Orehovici.

Foto: Občina Šentjernej

C. R.